Osteopati

Daniel Söderberg

BSc DO

 

Osteopati - Massage - Koppning

 

Osteopati

 

Osteopati är en drygt 150år gammal behandlingsform baserad på nära kunskap om kroppens anatomi och fysiologi. Inom osteopati finns det flera olika behandlingstekniker som sträcker sig från väldigt mjuka till mer direkta tekniker (som HVT eller manipulationer som även utföras av kiropraktorer och naprapater).

 

Osteopati kan hjälpa både dig med kortvarig smärta, stelhet och värk eller mer långvariga tillstånd som artros, utmattning eller diskbråck. Behandlingen är alltid individanpassad och även patienter som söker för samma tillstånd kan få väldigt olika behandlingar beroende på deras övriga förutsättningar i kroppen.

 

Som osteopat är det viktigt att se kroppen som en enhet. Vad som sker på en plats kan påverka mycket mer än bara det specifika området och likaså andra områden kan påverka det besvär patienten söker för.

 

I varje behandling strävar jag efter att främja din hälsa och hjälpa din kropps förmåga till fortsatt självläkning. Med detta i åtanke är det viktigt att väga in många faktorer även utanför behandlingsrummet. Det kan röra sig om stress, arbetsposition, träningsvanor och många andra faktorer som vi tillsammans kan utröna.

 

 

Vanliga besvär folk söker hjälp hos mig för:

 

-Smärta, stelhet och värk (nacke, axlar, bröstrygg, handleder, ländrygg, höft, knä)

 

-Huvudvärk (både långvarig och kortvarig)

 

-Stress (kommer ofta i kombination med spänningar och problem med t.ex. andning och magbesvär)

 

-Hållning och träningsspecifika besvär

 

Copyright @ All Rights Reserved